Lajme të Fundit

KU PO SHKOJMË? LIBANI I BALLKANIT DHE PROBLEMI ETNIK SHQIPTAR

this post Posted on November 18, 2017 in Ballina, Shqipëria, Spotlight

como conocer a un chico coreano MIRDIT TOSKA

rencontre toutou Ndryshimet e thella politike dhe shoqërore ndodhin si përmes përmbysjeve me dhunë, pushtimeve, revolucioneve apo edhe nëpërmjet trysnive të pandërprera të shtetit. Zanafilla e trysnive të fuqishme formësuese për shoqërinë që ushtrohen nga shteti është në ligjin themeltar që rregullon e sanksionon veprimtarinë shoqërore dhe politike. Mirepo vendimet e ligjet behen edhe mina. Mina të tilla me sahat dhe afatgjata ishin si ligji 7501, ashtu edhe lejimi i mbjelljes së kanabisit dhe kriminalizmi i thellë i shoqërisë. Megjithatë, ka një minë me sahat që iu vu në themele shteti shqiptar do të hedhë në erë si shtetin ashtu edhe parinë kriminale shumëetnike vllaho-greko-jenicere të Tiranës dhe do të cojë në përplasjen e paevitueshme etnike në atë shtet. Duke u nisur nga analiza e ligjit që u kalua në lidhje me pakicat, duke njohur mirë praktikat ndërkombëtare, duke qënë i vetëdijshëm për rrugëtimin e kombeve të tjerë në situata të ngjashme, dhe duke e analizuar me qetësi pasojat e këtij ligji mund të arrihet në përfundimet e mëposhtme.

agencia municipal de transito guayaquil citas NJË SHTET SHUMËETNIK…

rencontre uefa 2016 Së pari, ky ligj garanton që shteti shqiptar do të jetë një shtet shumëetnik. Pakicat e njohura me ligj kanë të drejtë të mbrojnë, të avancojnë, dhe të kultivojnë identitetin e tyre. Këtë do ta bëjnë përmes mbështetjes nga shteti dhe me ndihmën e shteteve amë. Shkurt, do të kemi shkolla bullgare, maqedonase greke, vllahe, malazeze, serbe, rome, e me radhë të mbështëtura si nga shtetet amë ashtu edhe nga shteti i ashtuquajtur shqiptar.

agencias matrimoniales canadienses Pra, pasoja më e rrezikshme është se në një periudhë kohe shumë të shkurtër, do të kemi një shoqëri të ndërtuar mbi identitete të papajtueshme. Shoqëria do të evoluojë ndasi të qartë, dhe me thikë të identiteteve në nivel të bashkësive lokale që nga mëhallat e lagjet e deri në zona dhe enklava të caktuara. Përvojat e shumta të vendeve të tjera na tregojnë se është vetëm cështje kohe para se këto ndasi ta transformojnë shtetin shqiptar në Libanin e Ballkanit.

rencontre amoureuse gratuite a la reunion Është më se e qartë se ka pasur një përpjekje sistematike për spastrim etnik të shqiptarëve nga zona të tëra nga ku me mjete të ndryshme, si azil, dëbim, sundim mafioz, si të themi nga pesë bandat e Korcës, apo në zona të tjera të Toskërisë, zona të tëra janë shpopulluar nga shqiptarët dhe janë mbipopulluar me pakica. Por, me kalimin e këtij ligji, kjo sanksionohet. Pakicat marrin mbështetjen e shtetit shqiptar për të forcuar identitetet e tyre, në dëm të vetë shqiptarëve… që nuk marrin asnjë gjë!

meilleur site de rencontres android PAKICA ETNIKE TË ORGANIZUARA POLITIKISHT….

site de rencontres halal Së dyti, është vetëm cështje kohe para se shtetet e ashtuquajtura amë të pakicave të kërkojnë përfaqësimin politik e shteteror me kuota të këtyre pakicave si pakica të qarta dhe të dallueshme me një agjendë politike që nuk është e pajtueshme me interesin e shqiptarëve. Sic kemi grekët e pakicës në Kuvend, do të kemi edhe hapur tashmë, edhe vllehët, bullgarët, maqedonasit, romët dhe të tjerët. Kjo nuk do të përbënte asnjë problem në se do të kishim parti shqiptare. Mirëpo problemi është se pakicat kontrollojnë partitë kryesore si Partinë Socialiste, Partinë Demokratike, dhe … Lëvizjen Socialiste për Integrim. Kryeministri Edi Rama është vllah, Sali Berisha është serb nga gruaja, Ilir Meta është Bektashi, jenicer, dhe e gjithë qeveria kontrollohet nga një aleancë ortodokse dhe më bazë në Toskëri e në Tiranë, ku ata e kontrollojnë me dorë të hekurt shtetin. Partia Socialiste ka qënë e kontrolluar nga pakicat dhe tashmë është një vegël e pastërt politike në duart e tyre. Pavarësisht aleancave me familje të caktuara në Gegni, partia Socialiste është një parti pakicash. Ndërsa këto familje dhe klane shqiptare mbështesin Partinë Socialiste për inerci, agjenda e saj e hapur është avancimi i interesave të pakicave që e kontrollojnë dhe që kanë përfaqësuesit e tyre ose direct si Niko Peleshi, Pandeli Majko (të paktën ky e din se është gjerman) etj. ose kanë gratë e burrave që iu përkasin këtyre pakicave dhe që shërbejnë si fasadë për krijimin e një dukjeje kozmopolitane. Edhe agjenda që përdorin është kozmopolitane në dukje, por në thelb është një agjendë në shërbim të një sindikate ndërkombëtare krimi që gjithsesi iu shërben interesave të tyre si pakica.

Continue Tani duhet thënë se kjo fasadë do të ruhet e kultivohet edhe për disa kohë, por nuk ka asnjë mundësi që të vazhdojë kështu. Virusi i përplasjes etnike është futur shumë thellë dhe nuk ka asnjë shans që paria kriminale e Tiranës do të mund ta shmangë. Të gjithë këto bashkësi, në nivelin bashkësor dhe shoqëror do të kultivojnë ndasi të thella që mund të acarohen lehtë, dhe do të acarohen lehtë e me qëllim nga interesa e shtete të caktuara.

Tashmë dihen qartë interesat greke. Ato janë të marrin Epirin e Veriut apo gjysmën e Toskërisë. Dihen qartë edhe interesat vllahe. Ato janë që të marrin Toskërinë dhe të bëjnë një shtet federativ në të cilin ata do të kontrollojnë hapësirën nga Bilishti në Divjakë. Dihen edhe interesat bullgare. Asmimilimi I maqedonasve dhe krijimi I unazës së presionit e kontrollit që I bën shtet të parë në Ballkan. Romët nuk kanë interesa por për ata mendon Bashkimi Europian. Vetëm shqiptarët nuk janë të organizuar si duhet.

PROBLEMI ETNIK SHQIPTAR….

Në të gjithë këtë riorganizim të thellë politik të shtetit shqiptar, të partive, të shoqërisë, të parisë dhe të vlerave e të identitetit, që do të jetë pasoja e pashmangshme e këtij ligji, i vetmi grup etnik që është i paorganizuar, pa agjendë të qartë, pa udhëheqësi, dhe pa asnjë bindje se si duhet vepruara janë shqiptarët. Paria shumëetnike vllaho-greke-jenicere e Tiranës ka arritur me sukses të madh të rreshtojë në shërbim të saj, dhe kundër interesave jetike të tyre jetike si shqiptarë lebërit dhe shqiptarët e Toskërisë, muslimanë, bektashinj dhe ortodoksë. Këta janë ushtarë të bindur të kësaj parie dhe janë duke vepruar si antishqiptarët më të zjarrtë që mund të gjenden. Duke u rreshtuar mbas parisë së Tiranës në Partinë Socialiste këta janë duke shkatërruar vetë kombin e tyre për një besnikëri të cmendur dhe të pabazë ndaj një structure të sunduar nga vllehët, grekët, dhe jenicerërt, që është në shërbim të sindikatës ndërkombëtare të krimit dhe që ka si objektiv kryesor shkatërrimin e tyre me rrënjë. Problemin kryesor e kanë ortodoksët shqiptarë, që duke qënë pranë vllehëve ortodoksë, dhe duke u shkartisur me ta për breza të tërë tashmë nuk e dinë se cfarë janë dhe I ndjejnë më afër grekët e vllehët se shqiptarët. Herët ose vonë, këta duhët të bëjnë një zgjidhje, njëlloj si paraardhësit e tyre dhe do të duhet të vendosin se a do të jenë ortodoksë shqiptarë apo vllehë e grekë. Për fat të keq, shenjat nuk janë aspak të mira dhe pasoja do të jetë që me ngadalë do të asimilohen në bashkësi të tjera etnike. Problem janë edhe lebërit, sunitë dhe bektashinj, që ende nuk e kuptojnë se ua kanë futur si shqiptarë dhe se duhet ose të bëhen skllevër të këtyre ose të ikin nga sytë këmbët dhe ta lënë vendin në dorë të pakicave. Edhe këta kanë një zgjidhje që duhet ta bëjnë shumë shpejt, por për fat të keq janë të zgërlaqur politikisht, të varur për bukën e gojës nga pakicat dhe pa vetëdije etnike.

Duke lene menjane te konvertuarit ne fete e ndryshme, dy bashkësitë e tjera tradicionale shqiptare janë të përcaktuara nga feja. Bashkësia shqiptare muslimane është inkurajuar me të gjithë mjetet që të ndihet turke dhe të bëhet e varur nga Turqia apo arabët. Kjo politikë sistematike iu ka shërbyer interesave të parisë sepse ka përforcuar në sytë e tyre dhe të pakicave identitetin e shqiptarëve muslimanë si filoturq. Nuk ka asnjë gjë më të pavërtetë se kjo. Mirëpo strukturat e bashkësisë islame janë nën influencën e trefishtë të parisë, të të huajve dhe të grupimeve që po forcohen Brenda tyre e që nuk e kanë parësor identitetin etnik shqiptar. Edhe kjo është një pasojë afatgjatë e politikave të mirëmenduara të pakicave që I kanë shtyrë shqiptarët të humbin identitetin e tyre të vërtetë dhe I kanë shtyrë në mënyrë djallëzore ti kthehen fesë shpesh edhe deri në ekstrem.

Bashkësia katolike është inkurajuar që të zhvillojë një identitet të dallueshëm nga shqiptarët e tjerë. Me cdo mënyrë e me cdo mjet, ajo bashkesi është inkurajuar që të besojë se është etnikisht e dallueshme nga shqiptarët muslimanë, politike e ndjekur me vendosmeri sepse një premisë e tillë me siguri matematike con në konsideratën se feja është parësore dhe jo etnia. Edhe këta kanë një strukturë hierarkie politike që nuk është etnike shqiptare dhe me kohë do të anojnë në një identitet tjetër qe mund te kete ngjyrime etnike por nuk do te jete paresor si etnik shqiptar.

CFARE VJEN ME PAS??

Tashmë paikicat ndjehen të sigurta në avancimin e agjendës së tyre për federalizmin etnik të shtetit shqiptar dhe kantonalizmin e tij, një project që e kemi zbërthyer me kohë dhe në detaje. Megjithatë projekti I tyre parasheh se kantonet ku shqiptarët do të jenë fetarisht më kompakt do të kenë dy ose më shumë bashkësi fetare që do të jenë në sherr të përhershëm me njeëri-tjetrin. Në Toskëri do të jenë Lebër e ortodoksë shqiptarë por nën sundimin e pakicave. Në Gegni do të jenë muslimanë e katolikë nën sundimin e pakicave dhe enklava Tiranë-Durrës vetë do jetë zona e sundimit të pakicave dhe mbajtësja e balancës së fuqisë midis kantoneve.

duke mbajtur ne mend se pjesa me e madhe e shqiptareve jetojne jashte kufinjve te ketij shteti, ka gjasa qe etnia do te reformohet e ndryshohet atje me se pari dhe ata qe mbesin shqiptare dp ti bashkengjiten kuptimshmerise shqiptare qe lind atje. por, ne kete kete kontekstin e shtetit shqiptar, edhe po të mos jetë e shprehur qartë, pasoja e këtij ligji është se agjenda e gjithë këtyre forcave antishqiptare është shpërbërja përfundimtare e shqiptarëve si etni dhe si komb dhe transformimi shtetit, që duhej të ishte shqiptar por që nuk është aspak dhe në asnjë drejtim, në një shtet vllaho-greko-Jenicer. Dhe natyrisht, jenicerët do të jenë po aq të përkohshëm sa ishin edhe lebërit për këto pakica që sot skllavërojnë shqiptarët. megjithate, edhe shqiptareve ka gjasa qe t’iu dale gjumi dhe te behen te zgjuar si te tjeret. sepse kombet me te forta i bejne ata qe e dine se pa kombin e shtetin e tyre do te mbesin skllever. Shqiptaret tashme jane skllever ne shtetin shqiptar. A do ta kuptojne se duhet te zgjohen, te organizohen dhe te veprojne si etni dhe si komb, ne se duan te jene njerez te vertete? Kete do ta shohim.

Na Ndiqni dhe pëlqeni faqen tonë
0

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shpërndajeni Nëse Ju Pëlqen!