Lajme të Fundit

FITORJA E MADHE E GREKËVE DHE FYTYRA E VËRTETË E PARISË SË TIRANËS

http://www.laderaranchdentistry.com/bistrota/7558 Posted on December 17, 2017 in Ballina, Politika e Jashtme, Tema Për Debat

moved here MIRDIT TOSKA

he has a good point Këto ditë vazhdon e luhet loja e vështirë politike e hapjes së negociatave me Bashkimin Europian. Ky process ka shumë aspekte problematike por më kryesori mbetet Greqia. Sepse në lojën e saj politike Greqia ka probleme që I konsideron jetike me Maqedoninë dhe vecanërisht me Shqipërinë.

Recommended Reading Këto dy vende synojnë të paraqesin një front të bashkuar por problemet që kanë me njëri tjetrin, dhe secili me Greqinë nuk kanë shkuar kund. Bënë një mbledhje të përbashkët qeverish, kënduar këngë maqedone shqip dhe këngë shqiptare bullgarisht por dihej se ishte thjesht një fasadë. Takime të tilla nuk zgjidhin gjë. Por për atë kohë, ministrat hanë e pijnë, bëjnë shaka dhe nuk kanë kohë të bëjnë atë gjë për të cilën paguhen.

look at these guys Tani problemi është me Greqinë. Grekët nuk kanë kohë të lëshojnë pe askund. Me Maqedonët kanë problem identiteti dhe më shumë se aq, territorial. Kushdo që ka bredhur Greqinë e Veriut e di se sa shumë shqiptarë ka, por edhe po aq mirë e din se sa maqedonë, pardon, bullgarë ka në dy rajonet kufitare me Maqedoninë e Bullgarinë. Shqetësimi I grekëve nuk është krejt pa baza, por natyrisht është I acaruar jashtë normales sepse e tillë është natyra e tyre dhe interesi I tyre shtetëror.

site de rencontre edenflirt Problemet me Shqipërinë janë të një natyre të ngjashme. Mirëpo, më shumë se aq, problemet me shtetin shqiptar janë tashmë jetike politike, kombëtare dhe ekonomike për Greqinë. Strategjikisht grekët kanë një problem me praninë e theksuar amerikane, dhe për aq sa ishte në rritje, edhe influencën turke në shtetin shqiptar. Qeveria shqiptare e ka zgjidhur këtë problem duke u zbythur ndjeshëm në lidhjet me Turqinë.

single jena kostenlos Politikisht Grekët duan që të marrin Toskërinë, por edhe në të njëjtën kohë të kenë si shtet klient shtetin me shumicë muslimane shqiptare. Këtë duan ta realizojnë përmes kolonës së pestë: grekëve si minoritet I konsoliduar, ortodoksëve me origjinë shqiptare filogrekë që janë në krye të shtetit, dhe që me mendësi kanë shkuar në vitin 1913, si dhe të pakicave vllahe e muslimane të konvertuara në ortodoksë këto kohët e fundit. Deri diku, me metoda të tërthorta por edhe direkte kësaj ia kanë arritur. Tani qeveria shqiptare njohu pakicat, autonominë e tyre, dhe pikërisht këto kohë në heshtje kaloi edhe ligjin për varrezat me demek të ushtarëve grekë, kur dihet se ato ishin varre shqiptare.

senior dating sites free usa Greqia ka humbur terren në ekonomi, por mbetet në kontroll të pikave kyce si bankat dhe prodhimi në sektorë të caktuar. Gjithashut armë e fuqishme ekonomike e tyre janë shumë nga oligarkët që janë grekë ose që shiten si të tillë dhe që bëjnë politikën e tyre kundër shqiptarëve.

girlfriends dating show series 1 Megjithatë grekët e dinë dëshpërimin e sundimtarëve të shtetit shqiptar për të hyrë në BE. Kështu kushtet e tyre kanë qënë shumë të rënda dhe deri tani, me kujdes grekët ia kanë arritur ti bëjnë që ata të dorëzohen në të gjitha. Ka mbetur formalisht shpallja e Epirit të Veriut si në kohën e Litos, Zografos, Shahinëve, Meksëve, Spiromilove, Bollanove e me radhë dhe aneksimi I zonave gazmbajtëse e naftëmbajtëse në detin Jon.

http://prettytallstyle.com/birkof/4705 Për të parën nuk kanë ngut sepse e dinë që është në rrugë të sigurtë. Jenicerët nomadë, lebërit pa pikë vetëdije kombëtare dhe bizantinët katundarë etnikë shqiptarë pa komb e pa atdhe kanë lëvizur drejt veriut dhe ndjehen mirë në Tiranë. Spastrimi I Toskërisë dhe shpallja e Epirit të Veriut është cështje kohe. Grekët nuk kanë ngut, me pak kujdes autonomia është e garantuar.

Në lidhje me cështjen e kufirit detar dhe zonat qindramiliardëshe naftëmbajtëse e gazmbajtëse grekët po luajnë një poker të frikshëm. E shtyjnë datën e bisedimeve deri sa të dorëzohen sundimtarët e shqiptarëve. E lanë takimin në Nëntor, e shtynë për dhjetor dhe tani për 20 janar. Në shkurt është takimi dhe grekët e dinë se pa u zgjidhur ai problem si duna ata asgjë nuk mundet me ndodhë. Të gjitha që grekët mund të japin janë fare pa vlerë reale; heqja e ligjit të luftës, traktati I miqësisë e me radhë janë asgjë në lidhje me vlerën që ka fusha detare pë rata dhe për shqiptarët.

Ndërhyrja e butë e komisionerit të zgjerimit Hahn në Athinë dështoi. Grekët e kaluan me të mirë por nuk hoqën dorë nga asgjë. Gjermanët janë në hall të madh ëpr vete dhe nuk po turren që të zgjdihin problemt e shqiptarëve e të maqedonasve. Gjithashtu e dinë se në fund cmimin duhet ta paguajnë vetë drejtuesit e shtetit shqiptar dhe këta do ta bëjnë si Ceco-ja. Tani me paralizat e dështimin e cdo ane, zgjidhja ka mbetur në dorën e Edi Ramës. Në këto ditë të vështira që po vijnë ai do të tregohet hapur se për kë punon. Jo vetëm ai por të gjithë qelbësirat që sundojnë shtetin sin ë qeveri, në opozitë dhe në Kuvend.

Në fund, ky është një problem për Edi Ramën e jo për një ministër të jashtëm si Ditmir Bushati që formalisht është musliman dhe që po nxjerr gështenjat që duhet ti nxjerrin ortodoksët dhe vllehët që sundojnë vendin dhe që e kanë vënë në vend të lolos për të mbuluar si gjethe fiku krimin e pritshëm. Sepse kurvëria politike të con deri diku, si I ka cuar këta, mirëpo në fund duhet të tregojnë fytyrën e tyre të vërtetë dhe ajo do të shihet në sjelljen e tyre me grekët, që I kanë të tyret dhe që deri tani hapur apo fshehurazi kanë punuar e punojnë për ta e kundër shqiptarëve.

Edhe pak ditë dhe del fytyra e tyre e vërtetë. Me njerëz që janë mësuar të flejnë nën ura, që ikin me fustane grash, dhe që janë të stërvitur si djem të bukur nuk zgjidhen këto halle e derte. Kështu që në vend që të thonë do të ndjekim rrugën e duhur, këta do të bëjnë atë që presin grekët. Do të ulin brekët, më falni, breckat e mëndafshta, dhe do të sillen si travestitë brazilianë, pardon, pardon,  si politikane ballkanikë europianë.

Na Ndiqni dhe pëlqeni faqen tonë
0

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shpërndajeni Nëse Ju Pëlqen!