Lajme të Fundit

DËSHTIMI I PARALAJMËRUAR I INTEGRIMIT: TAKIMI I MINISTRAVE TË JASHTËM TË BE

terra chat antiguo Click Here site de rencontre pof avis dating age laws in california things to know about dating a california girl e mail adresse partnersuche minecraft are stampy and sqaishey dating site rencontre fille dakar rencontre a ok corral Posted on February 15, 2018 in Ballina, Politika e Jashtme

Prof. Dr. TAQI TULIPANI

NJë heshtje e thellë ka rënë në Tiranë. Lajmet që iu serviren shqiptarëve janë nga më qesharaket. Por kishte një lajm kryesor që kaloi në heshtje nga mediat e parise.

Ai lajm është takimi i ministrave të jashtëm të BE në Sofia të Bullgarisë. Aty u diskutua për zgjerimin e BE dhe marrëdhëniet me vendet e Ballkanit Perëndimor përfshirë edhe shtein shqiptar.

Ceshtja ishte se u diskutua per Serbine dhe Malin e Zi por jo per Shqiperine qe nuk ishte ne vemendje.

Ajo që mësohet nga burime shumë të besueshme është se nuk ka asnjë consensus për pranim e zgjerim të BE në Ballkanin Perëndimor. Per Serbine dhe MZ u diskutua per vitin 2025… per ne, asgje.

Hungarezët këmbëngulën për vitin 2022, si dhe Austria, shumica janë për vitin 2025 (Polonia dhe Italia) dhe gjermanët këmbëngulin se nuk ka shtet ligjor dhe se nuk përmbushen kushtet as në vitin 2025.

Nga ana tjetër, Franca dhe Slovenia mendojnë se edhe viti 2025 është shumë optimist. Pra, këmngulja e tyre është që të punohet me perspektivë për vitin 2035.

Me një fjalë, punët janë keq. Integrimi ka dështuar. Nuk ka perspektivë europiane për shtetin shqiptar.

Por ligjet që u kaluan dhe angazhimet që u morën dhe që e kthyen shtetin shqiptar në shtet të pakicave do të kenë pasoja afatgjata.

Na Ndiqni dhe pëlqeni faqen tonë
0

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shpërndajeni Nëse Ju Pëlqen!